Nieuws over #WVF2019 en #WVF2021

Video's van WVF2019

Er zijn verschillende filmpjes gemaakt van het Wadden Vertel Festival 2019. Om nog even na te genieten.

Voor herhaling vatbaar
19 november 2019
In 2021 weer?
Ameland Vertel! kijkt terug op een bijzonder en geslaagd festival. Het was klein maar fijn en er was op alle locatie publiek dat genoot van de verhalening. Wadden Vertel festival is wat Ameland Vertel! betreft voor herhaling vatbaar. In 2020 storten we ons op Expeditie Ameland. Wellicht in november 2021 weer een Wadden Vertel Festival.

 


Bakkerij de Boer
25 oktober 2019 
Sponsor
WVF2019 verwelkomt een nieuwe vriend: Bakkerij de Boer. De warme bakker uit Hollum sponsort brood en beschuit. Daar zullen de gastvertellers vast en zeker van gaan smullen. Bedankt Bakkerij de Boer!

 

 

Jumbo
25 oktober 2019 
Sponsor
De Jumbo in Nes beschouwen we ook als vriend van het Wadden Vertel Festival. Jumbo Nes sponsort het ontbijtje van de gastvertellers die in een (gesponsord) huisje in de duinen bij Buren verblijven tijdens het festival. Bedankt Jumbo!


 

Linnenkast
25 oktober 2019 
Sponsor
De Linnenkast Ameland is toegetreden tot de club vrienden van het Wadden Vertel Festival, want de Linnenkast sponsort bed- en badlinnen van twee huisjes waar de gastvertellers verblijven tijdens het vertelfestival. Fijn, Linnenkast, bedankt!


Suudooster
16 oktober 2019 
Sponsor
De Suudooster en Westsuudwester in Hollum zijn twee heerlijke vakantiehuisjes, die als sponsor van het WVF gastvertellers van Schiermonnikoog en Terschelling ontvangen.


Wagenborg
17 september 2019
Sponsor
Wagenborg Passagiersdiensten is toegetreden als sponsor. Het Wadden Vertel festival is daar erg blij mee. Wagenborg staat dan ook pontificaal op de voorpagina van deze website.


Marise
8 september 2019
Sponsor

Vakantiehuisje Marise is toegevoegd aan de groep van zeer gewaardeerde sponsoren. Het is een fantastische vakantiewoning in de duinen bij Buren, geschikt voor acht personen. 
Wil je ook het Wadden Vertel Festival sponsoren, faciulitair of financieel, neem dan contact op.


Dialecten
25 juni 2019 
Aasters
Op de Nederlandse Waddeneilanden zijn vertellers actief, die in het dialect van het eiland vertellen. Wadden Vertel Festival brengt een aantal van die dialect vertellers samen op Ameland. Tijdens dat festival in november is te horen hoe het Tessels zingt, hoe poëtisch het Aasters klinkt en wat voor een bijzondere woorden het Schiermonnikoogs kent. Om het allemaal te kunnen verstaan en begrijpen hoef je alleen maar je taalantenne goed af te stellen. De verhalen in dialect maken een belangrijk onderdeel uit van het Wadden Vertel Festival. Uiteraard wordt er ook in het Amelands verteld en natuurlijk in het ABN. Nou ja, beschaafd? Er valt wel eens een onvertogen woord, maar allemaal in het belang van het verhaal.

 

Sponsor
24 juni 2019 
Hulp
Wadden Vertel Festival is heel blij met haar sponsoren en de organisatie zou daar nog wel wat meer van willen. Sponsoren, financieel of facilitair, krijgen op de homepage van de website een blok die doorlinkt naar de eigen website. Wat voor facilitaire sponsoring we aan denken? WVF heeft vertellers van de andere eilanden uitgenodigd en die verblijven in een gesponsorde accommodatie. Die gasten van Terschelling, Schiermonnikoog, Texel en Vlieland moeten natuurlijk ook een ontbijtje hebben. Dat zou een mooie facilitaire sponsoring kunnen zijn. 
WVF wil hen natuurlijk ook een pakketje met Amelander producten meegeven, als dank voor hun verhalen en hun reis naar Ameland. Ook een mooie facilitaire sponsoring. Dan is er nog wel wat te bedenken op het gebied van vervoer naar het eiland, vervoer op het eiland, lunch en diner voor de vertellers en eventueel nog een wijnarrangementje. Maar net wat bij je bedrijf past. Wij horen het graag.

 

Vriend van de Kunstmaand
23 juni 2019 
Vrienden
Wadden Vertel Festival is Vriend van Kunstmaand Ameland. Voor drie tientjes ben je al Vriend en steun je de Kunstmaand. De Kunstmaand, op haar beurt, steunt weer het Wadden Vertel Festival.
Het Wadden Vertel Festival vindt middenin de kunstmaand november plaats. Daar passen podiumkunsten bij en de Kunstmaand programmeert elke zaterdagavond van die maand mooie artiesten. 
Het Wadden Vertel Festival heeft haar eigen programma: op vrijdagavond de 15e een Verhalenavond, op zaterdagmiddag de 16e een Verhalenmidddag en op zondagochtend de 17e een Verhalenochtend. Om even op adem adem te komen van al de schilder- en beeldhouwkunst en die klinkende muzikanten en iets te horen over de Waddeneilanden, hun sagen en dialecten.WVF op Verhalenavond 2019
20 juni 2019 
Verhalenavond op Ameland
Verhalenavond op Ameland is de eerste avond van het Wadden Vertel festival.
Er wordt vanaf 19:00 uur verteld in Herberg De Zwaan, in de Heerskamer, in Hotel De Klok in Buren, in De Vlindertuin in Nes en in de Boerderij in Ballum. Op elke locatie komen drie verhalen aan bod van elk 10 tot 15 minuten. Er is tijd tussendoor om een kopje koffie of wat anders te drinken te bestellen. Kijk op Programma naar de adressen en tijden, de vertellers en hun verhaal. 

 

Verhalenavond 2019
20 juni 2019 
Wadden Vertel Festival doet mee aan Verhalenavond

In november 2019 komt er een vervolg op de veerhalenavond waarmee vorig jaar Leeuwarden-Fryslân 2018 werd geopend. het evenement heet in 2019 Verhalenavond en vindt plaats op vrijdagavond 15 november 2019. Locatie? Heel Friesland.

Ameland Vertel!
19 juni 2019
Kunstmaand Ameland 
Ameland Vertel! is in 2018 begonnen, in het jaar dat Ameland Eiland van Hidde Dirks Kat was. In dat jaar organiseerde de vertelgroep een evenementje halverwege de Kunstmaand. Klein maar fijn, met veel verhalen die werden verteld in de Heerskamer van Herberg De Zwaan. Dat pakte zo goed uit dat Ameland Vertel! in 2019 dat weer halverwege de
Kunstmaand gaat doen, iets groter, maar nog altijd klein en fijn en zonder toeters en bellen. Dat is Wadden Vertel Festival geworden, van 15 tot en met 17 november 2019.